Претставници на C3I учествуваа на 38-от Регионален состанок на DPPI SEE, 16-17.04.2019, Тирана, Албанија

Една од првите активности што следеа по потпишаниот договор меѓу CIMA Research Foundation и C3Initiative за прибирање и обработка на податоци за seeKMS платформата http://seekms.dppi.info/, беше учество на 38. регионален состанок на DPPI SEE. За време на состанокот учесниците од C3I направија дополнителна координација со претставниците на CIMA, Programme for Disaster Risk Assessment and Mapping (IPA DRAM) and Disaster Preparedness and Prevention Initiative for South Eastern Europe (DPPI SEE)...
More

Претставник од C3I изложи свои трудови на Меѓународната научна конференција Istanbul Security Conference “Change in State Nature: Borders of Security”

National Defence and Security Institute заедно со  Turkis Asian Center for Strategic Studies во периодот од 2-4 Ноември беа организатори на Меѓународната научна конференција Istanbul Security Conference "Change in State Nature: Borders of Security" која се одржа во Истанбул. На конференцијата свои излагања со два научни труда “FREEDOM VERSUS SECURITY: IS LIBERAL POLICIES of EU FALLING DOWN AGAINST COMBATTING TERRORISM” и "Profiling of a high risk person related with Financing of terrorism" и...
More