Претставник од C3I изложи свои трудови на Меѓународната научна конференција Istanbul Security Conference “Change in State Nature: Borders of Security”

National Defence and Security Institute заедно со  Turkis Asian Center for Strategic Studies во периодот од 2-4 Ноември беа организатори на Меѓународната научна конференција Istanbul Security Conference “Change in State Nature: Borders of Security” која се одржа во Истанбул. На конференцијата свои излагања со два научни труда “FREEDOM VERSUS SECURITY: IS LIBERAL POLICIES of EU FALLING DOWN AGAINST COMBATTING TERRORISM” и “Profiling of a high risk person related with Financing of terrorism” имаше претставникот на Иницијативата за сајбер безбедност, корпоративна безбедност и кризе менаџмент. На конференцијата свои излагања имаа повеќе од 150 научни и стручни работници од различни држави.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *